23 Ağustos 2012 Perşembe

SAÇ BAKIMI KONUSUNDA BİLİNMESİ GEREKENLER

1. Kuru Saçlar İçin Ne Yapmalı?
Birçok insanın şikayet ettiği kuru saçlar konusunda yapılması gereken aslında oldukça temel bir uygulama. Duş alırken şampuanı saç diplerinize yedirip, etrafına hafif masaj yaparak dağıtmalısınız. Böylelikle durularken saçın tüm bölgesine işleyecek olan şampuan saçınızı daha az kuru halde bırakacaktır.

2. Saçlarınızı Ilık Su İle Durulamayı Unutmayın
Saçlarınızı durularken ne çok sıcak ne de çok soğuk sular tercih edin. Saç diplerine zarar vermemek adına ılık su kullanmak en doğru tercih olacaktır. Aksi takdirde saçlarınıza kısa zaman sonra veda edebilirsiniz ve baş ağrıları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

3. Saç Maskeleri Edinin
Yüz maskelerini birçoğumuz duymuştur fakat saç maskelerini duyan kişi sayısı oldukça azdır. Bunun sebebi saç bakımı konusuna yeteri kadar önem vermememizden kaynaklanmaktadır. Saç diplerimizi dinlendirecek ve besleyecek olan saç maskelerini edinmeniz önerilmektedir.

Saçınızın sağlıklı olabilmesi için neler yapabilirsiniz?
- Günlük olarak vitamin alın.
- Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın.
- Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.
- Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.
- Diyetin yapılan dönemlerde , diyetin içeriği saçlar için çok önemlidir. Protein açısından yetersiz diyetler, saç köklerini dinlenme dönemine sokarak, proteinden tasarruf etme yoluna gider. Bu ağır diyetleri takiben 2-3 ay içinde yaygın saç dökülmesi görülebilir.

 ÇEŞİTLİ TEDAVİLER
 Zeytinyağı ve bal tedavisi
Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

 Kakao yağı tedavisi
Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.


DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
1.Kopan bir tel beyaz saç yerine birçok beyaz saç çıkar.(yanlış) Çünkü bir tek saç dibi keseceğinden ancak bir tek saç çıkabilir.
2.Sık kesilen bir saçlar daha güçlü olur ve daha hızlı uzar.(yanlış) Saç kökten uzadığı için saçın kesilmesi uzama hızını etkilemez.

3. Sık sık fönle kurutulan saçlar düzleşir.(yanlış)
4. Hamile kadınların saçı boya ve perma tutmaz(yanlış) Saça uygulanan kimyasal işlemler , hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişiklikler etkilenmezler.
5. Beyaz saçlar stres ve gerilim dolayısıyla oluşur.(yanlış)Beyaz saçlar, kıl dibi keseciklerindeki renk maddesinin kaybı ile oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder